Over mij

Over mij

Mijn naam is Carola Bouman (1964). Samen met mijn partner heb ik een samengesteld gezin met 4 volwassen kinderen, die inmiddels allemaal op zichzelf wonen. Meer dan 30 jaar heb ik in het onderwijs gewerkt, de meeste jaren hiervan in het Speciaal Basis Onderwijs, voor verschillende groepen en leeftijden.

Om kinderen beter te kunnen helpen en begeleiden en om mijzelf verder te ontwikkelen, heb ik naast mijn werk vele opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder: NLP (Practitioner,  Master en Personal Coach), Transactionele Analyse,  MatriXcoachen, Systemisch Werk (Familieopstellingen Basis en Master), Contextueel systemisch coachen, Ik Leer Leren, SterkerStaan® (faalangsttraining), ACT en PSYCH-K®.
Ook heb ik workshops en trainingen gegeven op het gebied van communicatie en familieopstellingen. Hierbij ontdekte ik dat ook het werken met volwassenen fantastisch mooi is en ben ik dit ook steeds meer gaan doen.

Dit alles heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en ertoe geleid dat ik voor mijzelf begonnen ben als coach. Het werken één op één, of met een aantal mensen, spreekt mij bijzonder aan omdat je specifieker kunt werken aan de hulpvraag van de coachee(‘s).
De vaardigheden en kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn werk en opleidingen, verwerk ik tijdens mijn coachen tot een eigen handelswijze, waarbij ik gebruik maak van verschillende ‘tools’.
Daarbij volg ik ieder jaar workshops en/of cursussen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op mijn vakgebied én om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden.

Het is een eer en missie, anderen te mogen ondersteunen bij het ontwikkelen van zichzelf.  Om stap voor stap naar een ‘eigen’ doel te werken, waarbij je iedere stap als een overwinning mag zien. Hierbij zijn veiligheid, (zelf)vertrouwen, inzicht, gezien en gehoord worden, voor mij belangrijke waarden.
 
Op volgende pagina’s kunt u meer lezen over mijn coaching, de verschillende methoden en trainingen.
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan contact op met mij.
 
Met warme groet,
Carola Bouman